ACME Labs

Scurtă istorie a stickerelor: de la campanii politice la cultura pop

Perete sticker bomb

Cuprins

Stickerele sunt o modalitate populară de a comunica cu oamenii și de a transmite mesaje. În ultimii ani, acestea au devenit din ce în ce mai populare în cultura pop și au început să fie utilizate în moduri neașteptate. În acest articol, vom explora, pe scurt, istoria stickerelor și modul în care acestea au evoluat de la campaniile politice la cultura pop.

Originea stickerelor

Stickere timbre poștale

Istoricii sunt de părere că stickerele au apărut prima dată în Egiptul antic, vasele și obiectele de artă erau marcate cu un fel de etichete. Acestea erau din lut și includeau numele artistului și descrierea obiectului. În Roma antică, vasele erau marcate cu siglele producătorilor și cu alte informații, cum ar fi greutatea și prețul.

Mult mai târziu, În anul 1839, Sir Rowland Hill a inventat un tip de hârtie adezivă folosită pentru crearea primelor timbre poștale.

Dar dacă unii vor spune că acestea nu erau chiar stickere adevărate, inventare primelor stickere moderne îi este atribuită lui R. Stanton Avery, fondatorul companiei de etichete Avery. Acesta a inventat stickerele autoadezive (fără umectare), în anul 1935.

Evoluția stickerelor

La începutul secolului al 19-lea, stickerele au fost folosite pentru campaniile politice. Ele erau distribuite în masă și lipite pe afișe și panouri publicitare, pentru a promova candidații politici. Stickerele au fost, de asemenea, folosite în timpul războiului, pentru a identifica echipamentele militare.

De-a lungul anilor, stickerele au devenit din ce în ce mai populare și au început să fie utilizate în moduri diferite. În anii 1960, stickerele au fost folosite în cadrul mișcării hippie pentru a transmite mesaje pacifiste și de protest împotriva războiului din Vietnam. Acestea erau făcute în mod artizanal, din hârtie colorată și lipici, și prezentau diverse mesaje și simboluri.

În anii 1980 și 1990, stickerele au devenit din ce în ce mai populare în rândul tinerilor, care le foloseau pentru a-și exprima personalitatea și a-și decora obiectele personale. Acestea erau realizate din diverse materiale, și prezentau imagini și texte amuzante, dar și mesaje politice sau sociale.

În prezent, stickerele sunt din ce în ce mai populare în cultura pop și sunt utilizate în moduri neașteptate. Acestea sunt folosite în cadrul marketingului, pentru a promova produse și servicii, la decorarea telefoanelor mobile și a laptopurilor, a autoturismelor, dar și în cadrul artei, pentru a crea opere de artă originale și creative. De asemenea, stickerele sunt utilizate în spațiul digital, în special în social media, pentru a transmite mesaje și emoții în moduri noi și interesante. Ele continuă să fie utilizate și în scopuri politice și sociale, fiind un instrument puternic de comunicare și activism.

Stickere cultura populară

Stickerele pot fi utilizate pentru a sprijini cauze nobile și de a atrage atenția asupra problemelor importante. În același timp, ele pot fi folosite și într-un mod mai superficial, pentru a ne exprima preferințele culturale sau pur și simplu pentru a arăta ceva amuzant.

În ciuda istoriei aparent simple, stickerele sunt un mijloc important de exprimare și de comunicare în lumea modernă. Acestea au evoluat de la simple timbre poștale la un mod creativ de a-ți exprima ideile și personalitatea, și continuă să fie o formă populară de comunicare în cultura de azi.

În concluzie, stickerele au o istorie bogată și variată, de la campanii politice și proteste la cultura pop și la utilizarea lor creativă. Acestea sunt o modalitate de a exprima afinități culturale și de a adăuga personalitate și originalitate obiectelor folosite de noi în fiecare zi.

Fun Facts

  • Cea mai mare colecție de stickere din lume aparține unei femei pe nume Nidhi Bansal, din India, și conținea 102.317 de stickere când a intrat în cartea recordurilor pe 16 septembrie 2013.
  • 60,066 este cel mai mare număr de stickere aplicate vreodată pe o mașină, pe 12 noiembrie 2022.
  • Denumirea “autocolant” vine de la cuvintele franceze “étiquette” și “collante”, care înseamnă “etichetă” și “lipicioasă”.
  • Stickerele pot fi fabricate dintr-o varietate de materiale, inclusiv hârtie, vinil și plastic.
  • Cel mai mare sticker din lume a fost creat, pentru Samsung, de compania chineză IGA Digital Printing. Acesta măsura 63.98 m x 127.26 m cu o suprafață totală de 8141,84 mp.
Ai nevoie și tu de niște stickere personalizate?

Dacă și tu ești interesat să-ți decorezi lucrurile cu stickere personalizate sau ai un business pe care vrei să-l promovezi prin intermediul stickerelor, te putem ajuta pentru a-ți crea propriile stickere personalizate. Poți alege dintr-o varietate de opțiuni și dimensiuni, iar autocolantele noastre personalizate sunt de cea mai bună calitate. Îți garantăm că vor adăuga un plus de personalitate oricărui lucru pe care vor fi lipite.

Citește Comentariile

Lasă un comentariu